Verwarming

Vloerverwarming

Vloerverwarming is verwarming van een huis of gebouw die in de vloer is ingebouwd. Vandaag de dag zijn er verschillende vormen van vloerverwarming. Ze werken of op elektriciteit, of met behulp van warm water.

Tegenwoordig wordt veelvuldig gekozen voor de aanleg van hoogwaardige vloerverwarming. Odessiq verzorgt het infrezen / slijpen in de bestaande zandcement vloer. De buizen worden dan in de sleuven gelegd. Wij kunnen ook een compleet nieuwe vloer leggen. Wij kunnen deze vloer dan meteen voorzien van hoogwaardige vloerisolatie.

Vloerverwarmingsbuis kan op vele manieren worden gemonteerd, de hoofdgroepen zijn:

  • in de constructievloer
  • op de constructievloer

Ook verzorgen wij voor u het knopen op netten. Wij kunnen voor u vloerverwarming knopen op gegalvaniseerde vlechtnetten. Het knopen van de vloerverwarming op een bestaande betonvloer wordt vooral toegepast in bijvoorbeeld een nieuwbouw woningen. Wij knopen de vloerverwarming als hoofdverwarming met een verleg van hart op hart 10 cm met een 14 x 2 mm buis of hart op hart 15 cm met een 16 x 2 mm buis.

Convector put

Een convectorput schermt de kou af en verwarmt tot in de verste hoek, zonder het uitzicht te belemmeren. Ideaal als hoofdverwarming voor glaswanden tot op de grond en grote schuifdeuren. Na afwerking blijft alleen het rooster zichtbaar. Dat bestaat in tal van materialen en kleuren. De neerwaartse koude luchtstroming bij glaswanden zorgt vaak voor een onbehaaglijk comfortgevoel. Een convectorput zorgt voor een warme-luchtgordijn.

Naast het aansluiten op de cv-installatie, zijn wij ook experts in het zagen van het benodigde gat, zowel in houten als in betonnen vloeren. Ook als er al een vloerbedekking aanwezig is, zoals parket, laminaat, plavuizen, kurk e.d. is het voor ons geen enkel probleem om hier een convectorput te plaatsen.

Radiatoren

Radiatoren zijn een van de belangrijkste elementen van een verwarmingsinstallatie; een goede, aan de ruimte aangepaste radiator is essentieel om te garanderen dat u geen geld verspilt door uw huis te veel of te weinig te verwarmen. De afmetingen van een radiator in een kamer kunnen wij nauwkeurig voor u berekenen.

OFFERTE aanvragen